03:50 30 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.94
  • USD17.04
  • RUB0.21
  • RON4.09
  • UAH0.60
Politică
Sa primesc un link scurt
123 0 0

În cadrul conferinței de astăzi presă ținută la reședința din Condrița, șeful statului a fost întrebat de corespondentul Sputnik Moldova dacă consideră că este necesar să fie amendată Constituția.

CHIȘINĂU, 24 iul – Sputnik. Unele lucruri trebuie schimbate, a răspuns Igor Dodon.

“Unele lucruri din constituție trebuie schimbate, cel puțin, trebuie exclusă prevederea care stipulează că Republica Moldova poate fi lichidată pe calea referendumului. Deci, din start este prevăzut în constituția țării mecanismul de lichidare a țării. Nicăieri nu ai să găsești asta”, a declarat Dodon.

El a mai spus că sunt și alte prevederi care trebuie schimbate.

“Sunt și alte chestiuni. Trebuie să nu mai ajungem la situația în care Curtea Constituțională devine în mod subit un instrument politic în mâinile unor partide, a guvernului. Din păcate, la noi în Moldova, există această practică negativă”, a spus el.

Igor Donon a menționat că deja există propuneri de modificare a Legii Supreme.

“Trebuie imediat de schimbat. Și există și propuneri cum să schimbăm. Iată Victor  Pușcaș și Dumitru Pulbere, doi foști președinți ai Curții Constituționale, mi-au înaintat o propunere. Prin decret să fie creată comisia pentru reforma constituțională. Există propusă și o componență a acestei comisii. Eu nu știu dacă se merită de acum, la final de mandat (să fie creată comisia pentru reforma constituțională – n.n.). Poate după (în eventualitatea în care Dodon va câștiga un nou mandat – n.n.), dar Constituția trebuie schimbată”, a conchis șeful statului.

Vom menționa că Constituția Republicii Moldova este legea supremă a țării. Ea determină principiile generale ale societății, drepturile și îndatoririle omului. A fost adoptată pe 29 iulie 1994.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
modiifcări la Legea Supremă, Legea supremă, Dodon, amendata, Constituţia

Știrile Zilei