18:01 28 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.03
  • USD17.36
  • RUB0.23
  • RON4.31
  • UAH0.62
Politică
Sa primesc un link scurt
126 0 0

Sărbătorile naționale de la sfârșitul lunii august nu vor fi organizate cu participarea publicului. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința pe care a avut-o cu președintele Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

CHIȘINĂU, 27 iul - Sputnik. În acest an sărbătorile naționale de la sfârșitul lunii august nu vor fi organizate cu participarea publicului. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința pe care a avut-o cu președintele Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.  

„Anul acesta, bineînțeles, nu vom putea desfășura acele evenimente frumoase cu prezența publicului”, a menționat Ion Chicu. 

Potrivit lui, în acest an, de Ziua Independenței și Ziua Limbii, vom avea parte de evenimente culturale pe care le vom putea privi doar la televizor.

La fel va fi organizată și ceremonia de înmânare a premiilor în cadrul concursului „Premiul Național”.

Restricțiile sunt impuse în contextul pandemiei coronavirus-ului, care nu bate în retragere nici după aproape cinci luni de când în țara noastră a fost confirmat primul caz de infectare.

De precizat, în Republica Moldova, starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la data de 31 august, timp în care suntem obligați să respectăm mai multe reguli de protecție și prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în țara noastră a ajuns la 23 de mii 34 de cazuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
independență, ziua independenței

Știrile Zilei