20:09 06 August 2020
În direct
  • EUR19.69
  • USD16.64
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Politică
Sa primesc un link scurt
44 0 0

TikTok poate fi interzis în Statele Unite, împreună cu alte rețele de socializare chineze, pe motiv că China ar putea să se amestece în alegerile prezidențiale ale SUA prin acestă aplicație - o platformă video cu videoclipuri muzicale scurte.

BUCUREȘTI, 1 aug - Sputnik. Donald Trump a anunțat că intenționează să interzică aplicația TikTok a companiei chineze în SUA, anunță presa americană.

"În ceea ce privește TikTok, îl vom interzice în SUA", a declarat Trump, fiind citat de publicația Hill, transmite RIA.

Trump a spus că ar putea folosi puterile economice de urgență sau să semneze un decret pentru a interzice oficial aplicația în SUA începând cu ziua de sâmbătă.

Potrivit publicației, Trump a dat de înțeles și faptul că nu acceptă posibilitatea dobândirii aplicației de către vreo companie americană.

Anterior, Trump a spus că SUA ia în considerare diverse măsuri împotriva aplicației TikTok, inclusiv interzicerea.

Publicația New York Times, citând surse, a anunțat că gigantul IT american Microsoft este în discuții cu ByteDance chinez despre achiziția serviciului TikTok de către o companie americană.

Anterior, secretarul de stat Mike Pompeo nu a exclus că TikTok poate fi interzis în Statele Unite, împreună cu alte rețele de socializare chineze, pe motiv că acestea pot transmite informații private autorităților chineze. TikTok afirmă că nu a distribuit niciodată informații cu autoritățile din RPC și nu intenționează să facă acest lucru.

TikTok este o aplicație pentru crearea și vizualizarea videoclipurilor scurte deținute de compania chineză ByteDance. Lansat în 2018, este lider în segmentul de aplicații video scurte din China și câștigă popularitate în întreaga lume.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
SUA, Trump


Știrile Zilei