09:26 23 Septembrie 2020
În direct
  • EUR19.60
  • USD16.66
  • RUB0.22
  • RON4.03
  • UAH0.59
Politică
Sa primesc un link scurt
109 0 0

Până la începutul lunii septembrie va deveni clar când va fi posibilă contractarea de către Guvernul de la Chișinău a creditului de la Federația Rusă, în valoare de 200 de milioane de euro. Precizarea a fost făcută astăzi de președintele Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 14 aug - Sputnik. Președintele Igor Dodon a menționat că banii din creditul rusesc ar fi prins bine în situația actuală, în care sunt revendicate și fonduri suplimentare pentru agricultura grav afectată de secetă.

Întâlnirea ambasadorului Republicii Moldova cu jurnaliștii din Rusia.
© Photo : Предоставлено посольством Республики Молдова в РФ.

Guvernul de la Chișinău negociază cu partea rusă contractarea acestui împrumut, decizia de principiu a fost luată, iar răspunsul definitiv ar urma să fie dat la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie. Precizarea a fost făcută de Igor Dodon în emisiunea sa săptămânală „Președintele răspunde” de vineri, 14 august.

„Sper că până la sfârșitul lunii august sau la începutul lunii septembrie va fi răspunsul definitiv când vom fi gata să semnăm acordul și să mergem în Parlament pentru ratificarea lui. Sper că în situația actuală Parlamentul deja va conștientiza și va lua o decizie unanimă”, a spus președintele Igor Dodon.

Guvernul Republicii Moldova a convenit anterior un credit în valoare de 200 de milioane de euro de la Federația Rusă, dar contractarea lui a fost blocată printr-o decizie a Curții Constituționale, la sesizarea forțelor politice de opoziție, care au contestat acordul convenit de părți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Chicu: Miercuri vom aproba hotărârea de începere a negocierilor privind creditul rusesc
Tagurile:
Igor Dodon, credit, Rusia

Știrile Zilei