03:25 30 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.94
  • USD17.04
  • RUB0.21
  • RON4.09
  • UAH0.60
Politică
Sa primesc un link scurt
167 0 0

Partidul „Șor” și-a desemnat candidatul pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova - Violeta Ivanov. Decizia a fost luată la o ședință a Consiliului politic național al formațiunii politice.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Violeta Ivanov va candida din partea Partidului „Șor” pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, la alegerile din 1 noiembrie 2020. 

Candidatul la prezidențiale al Partidului „Șor” a fost desemnat în ședința Consiliului politic național al formațiunii politice.

Виолетта Иванова
© Sputnik / Мирослав Ротарь
Виолетта Иванова

Pentru 1 noiembrie 2020 au fost stabilite noi alegeri prezidențiale, mandatul lui Igor Dodon, care a început pe 23 decembrie 2016, urmând să se încheie în decembrie 2020.

Din 1 septembrie și până pe 11 septembrie, grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova pot depune documentele necesare pentru înregistrare la Comisia Electorală Centrală (CEC).

CEC a înregistrat deja șapte grupuri de inițiativă pentru susținerea următorilor candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova: Tudor Deliu, candidat desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova; Renato Usatîi, candidat desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru”; Andrei Năstase, candidat desemnat de Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”; Maia Sandu, candidat desemnat de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”; Andrian Candu, candidat desemnat de Partidul Politic „Pro Moldova”; Octavian Țîcu, candidat desemnat de Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”; Dorin Chirtoacă, candidat desemnat de Blocul electoral Unirea.

Partidul Comuniștilor (PCRM) a decis că ni va participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. La fel ca în 2016, PCRM a declarat că alegerile prezidențiale „sunt neconstituționale”.

Lider al PCRM este fostul președinte al țării Vladimir Voronin, care a deținut două mandate, a câte 4 ani, de șef al statului (7 aprilie 2001 - 11 septembrie 2009), fiind ales de Parlament.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Din ce cauză Partidul Comuniștilor nu va participa la alegerile prezidențiale din 2020
A început acreditarea observatorilor internaționali pentru prezidențiale
Etapele de desfășurare a alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020
Tagurile:
prezidentiale, alegerile, candidat

Știrile Zilei