23:24 27 Octombrie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.03
  • RUB0.22
  • RON4.13
  • UAH0.60
Politică
Sa primesc un link scurt
15611

Moscova a răspuns la declarațiile Germaniei în cazul bloggerului Navalnîi, acuzând Berlinul de tergiversarea răspunsului la solicitările instituțiilor de drept din Rusia.

CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. În pofida tuturor adresărilor Rusiei în cazul lui Aleksei Navalnîi, Germania nu a considerat necesar să răspundă operativ și constructiv la acestea, a declarat Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei.

Marți, Departamentul de Stat al SUA a publicat o declarație a statelor G7 în care îndeamnă Rusia să explice cine este responsabil de “otrăvirea” lui Navalnîi și să tragă la răspundere toate persoanele implicate.

“În pofida tuturor adresărilor noastre, Berlinul nu a considerat necesar să răspundă operativ și constructiv la ele”, se spune într-un comentariu al MAE de la Moscova.

Rusia consideră că abordarea Germaniei în cazul lui Navalnîi nu este constructivă, declară MAE al Rusiei.

“În paralel, pe fundalul unei astfel de abordări neconstructive ale autorităților germane, continuă atacurile neîntemeiate în adresa Rusiei. Declanșarea unei campanii masive de dezinformare demonstrează că obiectivul central al inițiatorilor ei nu este grija față de sănătatea lui A. Navalnîi și aflarea adevăratelor cauze ale internării lui, ci mobilizarea predispozițiilor pentru aplicarea unor sancțiuni”, se spune în comentariul publicat pe site-ul MAE al Rusiei.

Diplomația rusă subliniază că în lipsa unor date din partea Germaniei în cazul lui Navalnîi “doar se intensifică isteria în jurul acestei situații”, iar lipsa unor informații nu permite Rusiei să utilizeze toate mecanismele necesare pentru a stabili ce s-a întâmplat cu Navalnîi.

“Lipsa unor astfel de informații (despre examinarea medicală a lui Navalnîi n.r.) nu permite instituțiilor de drept din Rusia să pună în aplicare toate mecanismele procesuale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor incidentului”, este menționat în comentariul MAE.

Germania tergiversează dialogul medicilor ruși cu colegii lor germani în cazul lui Navalnîi, mai susține diplomația rusă.

“Menționăm că și medicii ruși propun stabilirea unui dialog strâns cu colegii lor germani pentru a discuta datele existente în Rusia și Germania legate de starea sănătății a lui A. Navalnîi. Cu regret, partea germană tergiversează acest proces”, potrivit comentariului diplomației ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Merkel a explicat când UE va avea o reacție comună la cazul lui Navalnîi
Navalnîi a fost scos din comă
Tagurile:
Berlin, MAE rus, Aleksei Navalnîi

Știrile Zilei