17:57 30 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.83
 • USD16.96
 • RUB0.21
 • RON4.07
 • UAH0.60
Politică
Sa primesc un link scurt
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (109)
576 0 0

Nu sunt atât de mulți oameni care împărtășesc „valorile anilor 90” în Moldova, așa că politicienii care se comportă ca și cum anii 1990 nu s-ar fi încheiat încă cu greu pot conta pe succes în fața electoratului, crede politologul Corneliu Curea.

CHIȘINĂU, 15 sept - Sputnik. Chiar dacă Renato Usatîi este astăzi al doilea cel mai puternic candidat de pe flancul stâng (după președintele actual Igor Dodon), el nu are șanse să se ridice peste ratingul său de 8-10 la sută. Motivul este comportamentul acestui politician, caracteristic anilor 90. Acesta nu mai găsește ecou în rândul electoratului. Declarațiile au fost făcute de politologul Corneliu Churea în studioul Radio Sputnik Moldova.

„Cred că posibilitatea creșterii ratingului lui Usatîi este limitată, din cauza stilului extravagant al comportamentului, care nu este tipic pentru președinte. Usatîi, din păcate, nu a renunțat la stilul caracteristic anilor 90 în regiunea noastră. Având în vedere acest lucru, el nu corespunde profilului unui candidat la președinție. Prin urmare, el nu va fi un concurent puternic pentru Igor Dodon", a remarcat Ciurea. 

Pentru a câștiga alegerile, sunt neceseare 50 de procente dintre voturi, dar în Moldova nu există un astfel de număr de cetățeni care să împărtățească valorile anilor 90, a remarcat politologul.

În plus, Usatii este un politician fără o ideologie clară, care migrează de la ideile „de stânga” la ideologia proeuropeană, spune ceea ce este profitabil în acest moment, iar acest lucru nu-i permite să ia o poziție de conducere pe niciun flanc. Este puțin probabil ca o astfel de strategie să-i permită să devină vreodată unul dintre principalii actori de pe scena politică, a concluzionat Corneliu Ciurea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (109)

Tematic

Ciurea: Ce fel de relație îi leagă în realitate pe Sandu și Năstase
Ce spune politologul Corneliu Ciurea despre moțiunea împotriva Guvernului Chicu - Audio
Tagurile:
Usatîi, Politicieni, alegeri, Corneliu Ciurea

Știrile Zilei

 • Girofarul mașinei de poliție

  Mai mulţi poliţişti de patrulare au fost reţinuţi, după o operaţiune a Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie din cadrul Ministerului de Interne. Informaţia a fost confirmată pentru Spuntik Moldova de către şeful SPIA, Ion Mămăligă.

  189
 • Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități

  Pagubele în urma inundațiilor de ieri din sudul țării urmează să fie examinate, iar autoritățile vor oferi sprinjin pentru compensarea lor.

  28
 • Guvern

  Cabinetul de miniștri a aprobat un nou proiect de revizuire a Constituției, după ce un document similar a fost respins de Curtea Constituțională. Astfel, inițiativa urmează să ajungă încă o dată la Înalta Curte, iar ulterior la Parlament.

  36