18:59 25 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.29
  • USD17.48
  • RUB0.23
  • RON4.37
  • UAH0.62
Politică
Sa primesc un link scurt
174 0 0

Cel puțin o fracțiune parlamentară și-a anunțat intenția de a participa la discuțiile lansate de PSRM privind dizolvarea Parlamentului.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Deputații Platformei Parlamentare „Pentru Moldova” acceptă apelul lansat astăzi de Partidul Socialiștilor de a iniția discuții privind dizolvarea Parlamentului. Despre aceasta a anunțat deputatul fracțiunii „ȘOR” Violeta Ivanov în cadrul ședinței Parlamentului. 

„Membrii Platformei parlamentare „Pentru Moldova” au declarat nu o singură dată că sunt gata pentru alegeri parlamentare anticipate. Acceptăm această invitație. Suntem gata să discutăm. Noi înțelegem că parlamentul este locul de discuții și luare a deciziilor, nu strada”, a declarat Ivanov. 

Amintim că Partidul Socialiștilor a lansat astăzi un apel către fracțiunile parlamentare de a participa la discuții pentru elaborarea unei foi de parcurs pentru dizolvarea Parlamentului.

„Inițiem discuții neformale cu liderii sau reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare alese în 2019. Este vorba de PSRM, PPDA, PAS, PDM și ȘOR”, a declarat Batrîncea. 

Mai exact, socialiștii propun elaborarea unei foi de parcurs conform căreia să acționeze în cazul anticipatelor. Mai mult, ei subliniază că toate aceste fracțiuni împreună trebuie să-și asume răspunderea pentru dizolvarea Parlamentului. De asemenea, Batrîncea anunță că PSRM nu va participa la crearea vreunei coaliții parlamentare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Încă o fracțiune refuză să participe la ședința plenară: Despre cine este vorba
Tagurile:
discuții în Parlament, discuții

Știrile Zilei