19:28 25 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.29
  • USD17.48
  • RUB0.23
  • RON4.37
  • UAH0.62
Politică
Sa primesc un link scurt
83 0 0

Grupul parlamentar PRO Moldova, care a părăsit ședința Parlamentului, anunță că alături de deputații PAS și PPDA pregătesc sesizările care vor fi trimise la Curtea Constituțională cu privire la legile votate ieri în Legislativ de majoritatea parlamentară.

CHIȘINĂU, 4 dec - Sputnik. Deputații grupului parlamentar PRO Moldova, condus de Andrian Candu, au anunțat că părăsesc astăzi ședința Parlamentului, menționând că ”agenda cetățenilor este mai importantă”. 

Totodată, Andrina Candu susține că a discutat cu deputații PAS și PPDA despre sesizările care urmează să fie expediate la Curtea Constituțională, cu privire la legile votate ieri de majoritatea Parlamentară. 

”Vom contribui și noi, inclusiv cu experiența și expertiza noastră. Nu are rost să trimitem toți sesizările, fiindcă le face munca mai grea la magistrații Curții Constituționale, însă contează ca sesizările să fie bine punctate și țintite exact ca Înalta Curte să ia decizia corectă și să declare neconstituționale deciziile de ieri legate de trecerea SIS-ului din subordinea Președenției la Parlament și cea legată de terenul care a fost permis anterior să fie vândut Guvernului SUA”, a declarat Andrian Candu, președintele grupului parlamentar PRO Moldova. 

Astăzi deputatul PAS Sergiu Litvinenco a contestat la CC legea privind transferul SIS-ului sub control parlamentar. Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a explicat ce modificare se va face odată cu intrarea în vigoare a acestei inițiative. 

”SIS-ul rămâne în subordine dublă - la președinte și la Parlament. Așa cum se numea anterior șeful SIS-ului de Parlament, așa va fi în continuare. Așa este acum, așa a fost și o lună în urmă, așa a fost trei ani în urmă. Unicul lucru care s-a schimbat este că vicedirectorul SIS se numește nu de președinte, dar tot de Parlament”, a menționat Igor Dodon. 

De precizat că această inițiativă a stârnit nemulțumiri. Maia Sandu a chemat oamenii la protest joi și peste o mie de cetățeni au manifestat joi în fața Parlamentului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Cu un deputat mai puțin în grupul parlamentar al lui Candu
Încă un deputat părăsește grupul parlamentar condus de Candu
Tagurile:
declarații politice, Declarații, Deputați

Știrile Zilei