04:55 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.33
  • USD17.90
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (122)
147 0 0

Magistrații au suspendat o lege care anulează transferul terenului fostului stadion republican către ambasada SUA, dar au lăsat neschimbate amendamentele ce țin de componenţa numerică şi nominală a Biroului permanent al Parlamentului.

CHIȘINĂU, 8 dec - Sputnik. Curtea Constituțională a examinat mai multe sesizări depuse de unii deputați împotriva unor legi adoptate în ședința Parlamentului din 3 decembrie.

Prin verdictul său, instanța a respins cererea de suspendare a funcționării Legii nr. 218 privind transferul SIS la controlul Parlamentului, depusă de deputații Dinu Plângău și Maria Ciobanu. Reamintim că anterior instanța a luat deja o decizie pozitivă cu privire la o petiție similară a deputatului Sergiu Litvinenko.

În același timp, judecătorii Curții Constituționale au respins cererea lui Plângău și Ciobanu de a suspenda Hotărârea Parlamentului nr. 219 din 3 decembrie, prin care a fost reprezentanta PDM Monica Babuc a fost exclusă din componența Biroul permanent al Parlamentului, iar în locul ei a fost ales reprezentantul fracțiunii Șor Vladimir Vitiuk.

Curtea Constituțională a admis sesizarea depusă Plângău și Ciobanu de a suspenda acțiunea Legii nr. 217 privind transferului terenului fostului Stadion Republican către Ambasada SUA.

În același timp, judecătorii, în urma rezultatelor controlului constituționalității, au respins sesizarea deputatului Dumitru Alaiba împotriva proiectului cu privire la construcția Complexului național de dezvoltare, educație, creativitate și agrement (pe teritoriul fostului Stadion Republican).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Тема:
Parlamentul Moldovei – dezbateri, proiecte și legi (122)
Tagurile:
Stadionul Republican, Curtea constituțională, Sesizare

Știrile Zilei