19:58 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
76 0 0

Președintele în exercițiu Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu șefii misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. Președintele în exercițiu Igor Dodon anunță că astăzi s-a întâlnit cu șefii misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova. Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Republicii. 

Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu șefii misiunilor diplomatice
Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu șefii misiunilor diplomatice

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon a menționat despre ce a discutat cu oficialii străini. 

”Am făcut bilanțul acestui an deloc simplu, am examinat diverse chestiuni ce țin de politica internă și externă a țării noastre. Am adresat mulțumiri partenerilor externi pentru asistența acordată Moldovei în perioada pandemiei exprimându-mi încrederea că în anul 2021, cooperarea internațională a țării noastre va fi consolidată în cele mai importante direcții”, a menționat Igor Dodon. 

De precizat că pe 23 decembrie se încheie mandatul prezidențial de patru ani încredințat la alegerile din 2016 lui Igor Dodon. Funcția urmează să fie preluată de Maia Sandu. Constituția stabileşte că mandatul preşedintelui Republicii Moldova durează patru ani şi se exercită din data depunerii jurământului. Șeful statului îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de către preşedintele nou ales. Mandatul preşedintelui poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Igor Dodon, despre încercările de destabilizare a situației din statele CSI
Dodon îi spune Maiei Sandu ce se va întâmpla dacă va scoate gardul de la Președinție
Tagurile:
misiune, Igor Dodon, dodon

Știrile Zilei