15:09 12 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
13610

Documentul stabilește cadrul de stabilire a pensiilor și indemnizațiilor pentru cetățenii Moldovei care locuiesc permanent în Rusia.

CHIȘINĂU, 18 dec – Sputnik. Președintele în exercițiu al Moldovei, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu deputatul Vladimir Golovatiuc. La întâlnire a participat de asemenea ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aureliu Ciocoi.

Șeful statului i-a urat lui Golovatiuc succes în realizarea sarcinilor ce-i revin în noua sa funcție de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă.

Totodată, șeful MAEIE l-a informat pe președintelui în exercițiu despre finalizarea procesului de negocieri pe marginea proiectului Acordului între Republica Moldova și Federația Rusă privind securitatea socială.

”Acest document a fost activ discutat pe parcursul ultimilor ani și mult așteptat de concetățenii noștri. Proiectul prevede acordarea pensiilor pentru limită de vârstă, pensiilor de dizabilitate cauzată de afecţiuni generale, în urma accidentelor de muncă sau cauzată de boli profesionale, pensiilor de urmaș și ajutor de deces”, a menționat Dodon.

Potrivit șefului statului, Acordul să fie semnat în timpul apropiat, ceea ce va duce la sporirea protecției sociale a moldovenilor aflați în Federația Rusă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Igor Dodon, despre încercările de destabilizare a situației din statele CSI
Igor Dodon a avut o întrevedere cu șefii misiunilor diplomatice
Tagurile:
pensii, Rusia, acord, Dodon

Știrile Zilei