18:53 02 Martie 2021
În direct
  • EUR21.04
  • USD17.47
  • RUB0.24
  • RON4.32
  • UAH0.62
Politică
Sa primesc un link scurt
,
627 0 0

Ion Chicu a anunțat că pe parcursul zilei își va anunțat demisia, care în consecință va duce la demiterea Guvernului și la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 23 dec - Sputnik. Guvernul Chicu va demisiona astăzi. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după întâlnirea cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi. Decizia vine în ziua în care Parlamentul urma să se convoace în ședință extraordinară, pentru a examina  moțiunea de cenzură împotriva politicilor Guvernului și a fost luată după întâlnirea cu cpnducerea de vârf a țării. 

„Ședința de ieri a fost destinată aprobării proiectelor necesare pentru ca țara, începând cu 1 ianuarie 2021 să poată funcționa normal. Să putem implementa legile bugetar anuale, dar și politica bugetar-fiscală. Ne-am îngrijit ca să nu fie probleme în achitarea necesităților și cheltuielilor primordiale ale statului”, a declarat premierul.

Prim-ministrul mai spune că ședința Guvernului de ieri a avut loc anume pentru a se concentra pe obiectivul principal dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate. Potrivit lui, una din căile legale de dizolvare a Legislativului și declanșarea alegerilor anticipate este demisia Guvernului. 

„Am propus să vin astăzi demisia prim-ministrului, respectiv a Guvernului Republicii Moldova, astfel încât această procedură să fie lansată cât mai curând posibil”, a precizat Ion Chicu. 

Guvernul Chicu a fost învestit la 14 noiembrie 2019, cu votul a 62 de deputați. Miercuri, 23 decembrie, Parlamentul urma să dezbată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu în cadrul unei ședințe extraordinară. Moțiunea de cenzură a fost depusă de deputații PAS și cei din Platforma DA și susținută de PDM.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Ion Chicu, Demisia

Știrile Zilei