01:45 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
86 0 0

Ion Chicu le-a mulțumit agenților economici și cetățenilor responsabili care prin achitările făcute lunar au contribuit la îndeplinirea cu succes a Bugetului de Stat pentru 2020. Premierul a spus că se va realiza chiar o „supraîndeplinire a veniturilor”. 

CHIȘINĂU, 29 dec – Sputnik. Premierul demisionar Ion Chicu a anunțat marți, 29 decembrie, că a fost îndeplinită cu succes „cifra veniturilor anuale pentru 2020” colectate din impozite și taxe de către Fisc și Vamă.

Mai mult, șeful Executivului raportează chiar „o supraîndeplinire la veniturile colectate cu circa 800 de milioane de lei”, adăugând că „în următoarele două zile această cifră va ajunge la circa 1,2 miliarde de lei”.

Ion Chicu a făcut anunțul pe Facebook, aceeași informație fiind difuzată și printr-un comunicat de presă al Guvernului.

„Aduc sincere mulțumiri din partea întregului Guvern agenților economici și cetățenilor contribuabili la Bugetul de Stat. Cifra planificată a veniturilor anuale 2020 din impozite și taxe colectate de Fisc și Vamă a fost îndeplinită ieri”, a scris Ion Chicu.

Potrivit comunicatului de presă oficial, joi, 31 decembrie, de la ora 10:00, într-o conferință de presă ce va fi organizată în sediul Guvernului, premierul Ion Chicu, împreună cu vicepremierul Sergiu Pușcuța, ministrul Finanțelor, Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și Anatol Usatîi, ministrul Economiei şi Infrastructurii, vor prezenta informații ample despre executarea Bugetului pe 2020, despre situația macro-economică și socială din țară.

Ion Chicu a anunțat demisia echipei sale guvernamentale pe 23 decembrie și a spus că nu va exercita interimatul funcției după 31 decembrie. Președintele Maia Sandu ar urma să desemneze un premier interimar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Cine este premierul demisionar Ion Chicu
Ion Chicu s-a întâlnit cu Maia Sandu: Disponibilitatea de a acorda suport
Tagurile:
succes, premier, Ion Chicu

Știrile Zilei