07:37 18 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.38
  • USD17.87
  • RUB0.23
  • RON4.34
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
2002395

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, vrea ca demnitarii de rang înalt să fie puși să-și justifice averile, iar după ei să mai facă acest lucru primarii și funcționarii publici.

CHIȘINĂU, 6 ian - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, este nedumerită de ce Autoritatea Națională de Integritate nu cercetează, în primul rând, demnitarii de rang înalt, apoi primarii și funcționarii publici care trezesc suspiciuni ce țin de justificarea averilor.

În cadrul întâlnirii cu președintele ANI, Rodica Antoci, care a avut loc la Președinție, Maia Sandu s-a interesat de asemenea de stadiul la care se află controalele inițiate în privința demnitarilor înalți și din ce motiv durează atât de mult. 

„Am menționat că, în calitate de președinte, voi sprijini inițiativele de fortificare a capacităților ANI și voi facilita dialogul interinstituțional, pentru ca ANI să-și îndeplinească cu adevărat misiunea în fața cetățenilor – prevenirea corupției și asigurarea integrității în rândul demnitarilor și funcționarilor publici” a declarat Maia Sandu în cadrul întrevederii cu președintele Autorității Naționale de Integritate. 

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre problemele cu care se confruntă ANI și despre măsurile care pot fi luate pentru ca instituția să devină pe deplin funcțională.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
test de integritate, certificat de integritate, cazier de integritate, ANI

Știrile Zilei