19:09 02 Martie 2021
În direct
  • EUR21.04
  • USD17.47
  • RUB0.24
  • RON4.32
  • UAH0.62
Politică
Sa primesc un link scurt
29810

Pandemia de COVID-19 a stabilit mai multe reguli și în Parlament. Deputații nu mai mâncă la cantina instituției, deoarece aceasta a fost închisă pentru a reduce riscul infectării cu coronavirus.

CHIȘINĂU, 19 ian - Sputnik. Surse din cadrul Parlamentului au declarat pentru Sputnik Moldova că de la începutul pandemiei de COVID-19 activitatea cantinei din cadrul clădirii Legislativului a fost sistată. Această măsură a fost luată pentru a reduce riscul infectării cu coronavirus atât în rândul deputaților, cât și al celorlalți angajați ai instituției. În aceste condiții s-a găsi o alternativă: 

”Parlamentul a apelat la serviciul unui catering din cadrul unui restaurant din Chișinău. Astfel, în fiecare dimineață, reprezentanții restaurantului le expediază deputaților meniul zilei, iar aleșii poporului își pot alege bucatele după propriile preferințe”, ne-a spus sursa noastră din cadrul Parlamentului. 

La ora mesei, pachetele cu mâncare sunt aduse în cantina Parlamentului, de unde deputații le iau, dar mănâncă bucatele în propriile birouri. Deocamdată, nu se știe cât achită deputații pentru asta și nici când își va relua activitatea cantina. Din informațiile pe care le deținem, compania de catering la care a apelat Parlamentul este cea care deține și un restaurant de lux din centrul Capitalei.

Precizăm că de miercuri, 20 ianuarie, aleșii poporului își reiau activitatea în cadrul comisiilor parlamentare. Potrivit Regulamentului Legislativului, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Curtea Constituțională a decis pe 18 ianuarie că Parlamentul Republicii Moldova nu se poate autodizolva.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Vacanța deputaților a luat sfârșit: Iată când revin la Parlament
Volnițchi: În viitorul Parlament va fi prezent elementul infracțional
Tagurile:
mâncare, Cadru legislativ, legislativ, Parlament, deputați

Știrile Zilei