13:57 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
51 0 0

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut astăzi o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko.

CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Oficialii au vorbit despre importanța asigurării cât mai rapid a vaccinului anti-COVID-19 pentru cetățeni. Ciocoi a menționat că instituțiile mediale din Republica Moldova sunt pregătite pentru demararea procesului de vaccinare, iar Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale este gata pentru înregistrarea, în sistemul național, a vaccinurilor recunoscute pe plan internațional.

În același timp, Peter Michalko a confirmat disponibilitatea Uniunii Europene de a aloca Republicii Moldova 21,4 milioane de euro din programul de sprijin al reformei poliției, precum și semnarea contractului pentru Reziliență în sumă de 15 milioane de euro, sub formă de grant, și debursarea acestor mijloace financiare. 

De asemenea, oficialii au abordat subiectul cu privire la reformarea justiției și construirea instituțiilor puternice, aspecte prioritare pentru intensificarea cooperării dintre Republicii Moldova și UE.

În context, Ciocoi a mai spus că va fi asigurată funcționalitea structurilor executive în perioada de criză, până la instituirea noului Guvern. 

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, i-a dat asigurări șefului Delegației UE, Peter Michalko, că acest Guvern va face tot posibilul pentru a continua implementarea acțiunilor prevăzute în Acordul de Asociere cu UE și DCFTA. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Maia Sandu a avut o întrevedere cu Aureliu Ciocoi
Ciocoi: Guvernul interimar nu poate face miracole
Tagurile:
subiecte de discuție, tema discuției, discuție, întâlnire, Premier

Știrile Zilei