14:17 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
43 0 0

O delegație din Republica Moldova participă la sesiunea de iarnă Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Pe agendă sunt incluse subiecte cu privire la Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Independența judecătorilor din Republica Moldova este unul din subiectul de pe ordinea de zi a sesiunii de ianră a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care are loc în perioada 25-28 ianuarie la Strasbourg. Totodată, pe agendă este inclusă dezbaterea cu privire la implementarea hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului în Republica Moldova.

Palatul Curții Europene a Drepturilor Omului
© Sputnik / Алексей Витвицкий

De asemenea, Adunarea va dezbate considerațiile etice, legale și practice ale vaccinurilor anticoronavirus. Serviciul de presă al Parlamentului Republicii Moldova informează că alte subiecte de pe agendă includ profilarea etnică în Europa, restricțiile privind activitățile ONG-urilor în statele membre ale Consiliului Europei și discriminarea împotriva persoanelor care se confruntă cu boli cronice și pe termen lung, etc.

La sesiunea de iarnă a APCE va fi prezentă și delegația Parlamentului Republicii Moldova, care va participa la alegerea Secretarului general al APCE și Secretarului general adjunct al Consiliului Europei, precum și a doi judecători la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Totodată, delegația Republicii Moldova va avea o întrevedere cu nou-desemnatul coraportor al Comisiei de Monitorizare a APCE pentru Republica Moldova, Pierre-Alain Fridez, reprezentant al Elveției. Sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei se va desfășura în format mixt, cu respectarea unor măsuri sanitare stricte.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

„E ciudat să condamni pentru intenții”. Moscova și-a apărat atribuțiile la APCE
Tagurile:
Comitetul de Miniştri Consiliul Europei, Consiliul Europei, APCE

Știrile Zilei