18:59 02 Martie 2021
În direct
  • EUR21.04
  • USD17.47
  • RUB0.24
  • RON4.32
  • UAH0.62
Politică
Sa primesc un link scurt
172 0 0

Liderul PSRM, Igor Dodon, a comentat componența Consiliului Superior de Securitate constituit prin decretul semnat astăzi de președintele țării, Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. Igor Dodon susține că a rămas nedumerit după ce a aflat că președintele țării, Maia Sandu, a numit în componența Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova reprezentanți PAS, care, potrivit lui, nu au nicio atribuție la autoritățile executive ale statului.

"Și mai revoltătoare este decizia doamnei Sandu de a numi în CSS reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, inclusiv ai celor finanțate din străinătate. Consider că este necesar să-i amintesc președintelui Moldovei că membrii Consiliului Suprem de Securitate au acces la informații confidențiale, inclusiv absolut secrete și pentru aceasta există o procedură specială, reglementată de Serviciul Informații și Securitate al Republicii Moldova", susține Igor Dodon. 

Liderul PSRM a mai sus că Maia Sandu, care în toată campania electorală a promis că va combate corupția, fărădelegea și influența politică asupra autorităților, merge pe aceeași cale pe care au pășit Vlad Filat și Vladimir Plahotniuc.

"Numirea unor persoane dubioase din ONG-uri în Consiliul Suprem de Securitate este un pericol direct asupra intereselor și securității statului", mai spune Igor Dodon.

Decretul de constituire a Consiliului Suprem de Securitate a fost semnat astăzi, 25 ianuarie, de președintele Maia Sandu. Președinția a anunțat că, potrivit Regulamentului modificat al Consiliului Suprem de Securitate, componența VSS a fost completată cu 11 persoane.

Printre acestea se numără deputatul Igor Grosu, vicepreședinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, deputații Chiril Moțpan, Sergiu Litvinenco, viceguvernatorul BNM, Vladimir Munteanu, expertul economic Sergiu Gaibu, judecătorul în demisie Tatiana Răducanu, expertul în probleme de politică internă și securitate Vladislav Kulminski. 

Potrivit Legii cu privire la aprobarea Regulamentului Consiliului Suprem de Securitate, CSS îşi desfăşoară activitatea în temeiul Constituţiei Republicii Moldova, Legii securităţii statului, altor acte legislative şi al regulamentului CSS, aprobat de președintele Republicii Moldova. Şedinţele Consiliului Suprem de Securitate se desfăşoară o dată în lună. în caz  de necesitate se convoacă şedinţe extraordinare. Prima ședință a CSS va avea loc mâine, 26 ianuarie, la ora 12.00.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Dodon, despre Putin: Cel mai bun lider din ultimii 100 de ani
Dodon susține că Sandu este responsabilă de criza politică din țară
Tagurile:
declarație dură, declarație, dodon

Știrile Zilei