06:05 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
92310

Secretarul general al Ministerului Educației se numără printre candidații propuși de către Gravrilița pentru funcțiile de miniștri. Anatolie Topală a fost înaintat la șefia Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

CHIȘINĂU 6 feb - Sputnik. Anatolie Topală s-a născut în data de 27 octombrie 1970, în satul Sadova, raionul Călărași. El și-a făcut studiile la Facultatea de Matematică și Cibernetică, Universitatea de Stat din Moldova și Doctorantura Institutului de Matematică și Informatică al Academiei de Științe a Republicii Moldova. 

În perioada 2015–2019, a condus Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, iar din 2013 până în 2015 a fost director al Agenției de Asigurare a Calității. Are o experiență bogată în domeniul academic, activând în calitate de șef al Departamentului de studii al Universității de Stat din Moldova și prodecan al Facultății de Matematică și Informatică a USM.

Anatolie Topală este conferențiar universitar și doctor în științe fizico-matematice. Din data de 1 noiembrie 2019, Anatolie Topală ocupă fotoliul de secretar general al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Vorbește româna, engleza, franceza și rusa.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, miniștri, Guvern

Știrile Zilei