23:25 15 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
53210

Zinaida Greceanîi l-a felicitat pe politicianul rus Serghei Mironov cu prilejul celei zilei de naștere. Acesta aniversează 68 de ani.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a publicat duminică, 14 februarie, un mesaj de felicitare pentru Serghei Mironov, președintele partidului „Spravedlivaia Rossia/Справедливая Россия”, liderul grupului parlamentar în Duma de Stat al aceleiași formațiuni.

Zinaida Greceanîi precizează că-i adresează felicitările din partea ei personal și al fracțiunii deputaților socialiști (PSRM).  

Ea spune că Serghei Mihailovici Mironov este „un vechi și bun prieten al Partidului Socialiștilor”.

„În numele fracțiunii PSRM în Parlamentul Republicii Moldova și din partea mea personal, îi doresc lui Serghei Mihailovici mulți ani cu sănătate deplină și noi importante realizări întru prosperarea statului rus”, a scris Zinaida Greceanîi.

Сергей Миронов
© Sputnik / Vladimir Polusatov
Serghei Mironov

Totodată, ea își exprimă „respectul pentru activitatea fructuoasă de legislator” a lui Mironov și a grupului parlamentar pe care-l conduce acesta în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus.

Пленарное заседание Госдумы РФ
© Sputnik / Владимир Федоренко

De asemenea, Zinaida Greceanîi îi exprimă lui Serghei Mironov „recunoștință pentru cooperarea fructuoasă interpartinică”. În 2014, liderii celor două partide, Igor Dodon și Serghei Mironov, au semnat un acord de cooperare.

Zinaida Greceanîi îi mai mulțumește lui Serghei Mironov „pentru atitudinea caldă și sinceră față de Republica Moldova și poporul nostru”.

„La rândul nostru, vă asigurăm de disponibilitatea noastră deplină de a continua conservarea și dezvoltarea tradițiilor comune moldo-ruse vechi de secole, în memoria trecutului glorios și în numele generațiilor viitoare”, adaugă Zinaida Greceanîi la finalul mesajului.

Politicianul rus Serghei Mironov s-a născut pe 14 februarie 1953, în localitatea Pușkin, Leningrad.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Zinaida Greceanîi este omagiată: Câți ani a împlinit președintele Parlamentului
Tagurile:
prieten, PSRM, Zinaida Greceanîi

Știrile Zilei