13:24 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
577 0 0

Deputatul socialist Grogore Novac participă la o emisiune de la un post privat de televiziune, împreună cu deputatul PAS Sergiu Litvinenco. Cei doi au vorbit despre actuala conjunctură politică.

CHIȘINĂU, 15 feb - Sputnik. Socialistul Grigore Novac a declarat că decizia privind înaintarea propriului candidat la funcția de premier a fost luată chiar în cadrul ședinței de plen în care se examina programul de guvernare al candidatului Natalia Gavrilița.

Deputatul PSRM susține că fracțiunea sa le-a propus tuturor colegilor din Parlament să semneze pentru înaintarea Marianei Durleșteanu. 

În context, el a declarat că nu exclude un alt algoritm de învestire a unui nou premier, fără a oferi prea multe detalii. 

„Nu este exclus că o să mergem pe altă formulă. Vom discuta”, a declarat Novac. 

Amintim că șeful fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a anunțat joi despre formalizarea unei majorități parlamentare pentru înaintarea candidaturii Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru. 

Din componența acestei majorități fac parte 54 de deputați din fracțiunile PSRM, Partidul ”Șor” și Platforma ”Pentru Moldova”.

Fracțiunea Partidului socialiștilor a propus un nou candidat la funcția de premier – fostul ministru al Finanțelor și fost ambasador al Moldovei în Marea Britanie Mariana Durleșteanu.

La rândul ei, Maia Sandu nu a ținut cont de voința aleșilor poporului și a înaintat-o repetat pe Natalia Gavrilița pentru funcția de prim-ministru, chiar dacă deputații au respins joi candidatura acesteia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Dodon - „Nu votăm guvernul „fake” - este un spectacol de prost gust”
Tagurile:
Guvern, Grigore Novac

Știrile Zilei