13:12 06 Martie 2021
În direct
  • EUR21.15
  • USD17.58
  • RUB0.24
  • RON4.33
  • UAH0.63
Politică
Sa primesc un link scurt
115 0 0

Irina Vlah s-a adresat părții turce cu solicitarea de sprijin pentru Găgăuzia în vederea obținerii vaccinului împotriva noului tip de coronavirus.

CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o întrevedere cu președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan, în cadrul vizitei sale la Istanbul.

În cadrul discuției au fost abordate o serie de chestiuni social-economice, au fost discutate situația politică din Moldova și problema combaterii epidemiei.

Președintele Turciei s-a interesat de implementarea proiectelor social-economice, realizate pe teritoriul autonomiei cu sprijinul guvernului turc.

În timpul discuției, Vlah i-a solicitat lui Erdogan sprijin pentru obținerea de către Republica Moldova a vaccinului împotriva COVID-19.

"Președintele Turciei și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini țara noastră în lupta împotriva epidemiei de COVID-19 și de a oferi un lot de vaccinuri", este menționat în comunicatul publicat pe pagina de Facebook a Irinei Vlah.

Vlah i-a mai relatat lui Erdogan despre implementarea unor proiecte mari de infrastructură în Găgăuzia, realizate cu sprijinul Turciei: construcția unui complex sportiv multifuncțional, organizarea alimentării cu apă pentru Vulcănești și pregătirile în vederea construcției Colegiului Industrial.

„Bașcanul i-a exprimat recunoștință Excelenței Sale pentru sprijinul multilateral și contribuția imensă la dezvoltarea social-economică a Găgăuziei”, este menționat în mesaj.

La întâlnirea bașcanului Găgăuziei cu președintele Turciei a participat de asemenea ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, și ambasadorul Republicii Moldova în Turcia, Dmitri Kroitor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

„O mare greșeală!” - Ce-i reproșează Irina Vlah Maiei Sandu
Tagurile:
Erdogan, Turcia, Irina Vlah, vizită

Știrile Zilei