11:17 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
197 0 0

Igor Dodon a spus că socialiștii nu doresc un referendum de demitere a Maiei Sandu, dar că aceasta „trebuie să revină în câmpul legal”.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Fostul președinte Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), a spus că formațiunea sa nu va iniția un referendum de demitere a Maiei Sandu, după ce aceasta a declarat că n-o va desemna la funcția de premier pe Mariana Durleșteanu, candidatul propus de o majoritate parlamentară constituită din 54 de deputați socialiști și ai platformei parlamentare „Pentru Moldova”.

Igor Dodon a spus, în emisiunea sa live săptămânală din 26 februarie, că nu merită să fie cheltuiți banii pe organizarea unui referendum, în situația în care de pe ei pot fi procurate vaccinuri anti-COVID.

„Pentru ce să cheltui 100 de milioane de lei când oamenii așteaptă vaccinul? (...) N-o să mergem pe calea referendumului”, a spus liderul PSRM.

Igor Dodon a subliniat în context că „Maia Sandu trebuie să revină în câmpul legal”.

În opinia sa, Maia Sandu refuză s-o desemneze pe Mariana Durleșteanu din cauză că n-ar vrea „să aibă un premier mai puternic” decât ea în preajmă. 

„Liderii puternici nu se tem să aibă alături persoane puternice, iar un președinte slab tot timpul va avea frică să nu fie un premier mai puternic decât el”, a comentat liderul PSRM.

În emisiune, Igor Dodon a comparat-o pe Maia Sandu cu o femelă a călugăriței, care-și devorează partenerul după împerechere. „Aceasta e ceea ce se întâmplă pe partea dreaptă a eșichirului politic. Întâi Filat, apoi Năstase, iar acum alții”, a spus Dodon.

Igor Dodon a spus că socialiștii sunt gata să discute și despre candidatura lui Andrei Năstase la funcția de premier – „vino cu un program și discutăm”. Dodon s-a arătat însă contrariat de o declarație a lui Năstase, care ar fi spus că „de la socialiști nu-i acceptă pe toți”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Deputați PSRM: Calea Ferată a Moldovei are restanțe salariale către mii de angajați
PSRM l-a îndemnat pe șeful misiunii UE să respecte suveranitatea și independența Moldovei
PSRM nu renunță la candidatura lui Durleșteanu: Ce spune despre propunerea lui Năstase
Tagurile:
Maia Sandu, Igor Dodon

Știrile Zilei