07:40 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
93 0 0

Igor Dodon a spus că Federația Rusă a depus de multă vreme actele necesare pentru înregistrarea în Republica Moldova a vaccinului „Sputnik V”, dar că Maia Sandu se opune finalizării procedurii.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Igor Dodon a spus că Maia Sandu încearcă să împiedice înregistrarea și utilizarea în Republica Moldova a vaccinului rusesc anti-COVID „Sputnik V”.

Sputnik V
© Sputnik / Владимир Трефилов

„Apropo, Președinția face presiuni asupra organelor guvernamentale să nu înregistreze „Sputnik V”. Unii consilieri prezidențiali au făcut acest lucru”, a afirmat fostul președinte Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), în emisiunea sa live săptămânală din 26 februarie.

În opinia sa, ar trebui ca autoritățile de la Chișinău să înregistreze toate vaccinurile anti-COVID aprobate, astfel încât cetățenii să aibă dreptul și posibilitatea de a alege preparatul.

„Nu vă jucați, e vorba de sănătatea oamenilor. De ce vreți să blocați vaccinul rusesc? Federația Rusă de mult a depus actele, dar voi faceți presiuni ca acest vaccin să nu fie înregistrat”, li s-a adresat Igor Dodon celor de la Președinție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Cât de eficient este vaccinul Sputnik V împotriva tulpinii britanice de COVID
Vaccinul ”Sputnik V”, și mai accesibil: Cât costă acum
Tagurile:
vaccin, Sputnik, Maia Sandu, Igor Dodon

Știrile Zilei