14:18 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
32512

Președinția a respins afirmația lui Igor Dodon precum că Maia Sandu încearcă să împiedice înregistrarea și utilizarea în Republica Moldova a vaccinului rusesc anti-COVID „Sputnik V”.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Autoritățile Republicii Moldova n-au înregistrat deocamdată vaccinul rusesc „Sputnik V” din cauză că acesta încă n-a fost autorizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Astfel a răspuns Serviciul de presă al Președinției la afirmația lui Igor Dodon precum că Maia Sandu încearcă să împiedice înregistrarea și utilizarea în Republica Moldova a vaccinului rusesc anti-COVID „Sputnik V”. 

„Președinta Maia Sandu a spus în mai multe rânduri că toate vaccinurile aprobate de Organizația Mondială a Sănătății sunt vaccinuri ce pot fi administrate. „Sputnik V” încă nu are această autorizație, iar în lipsa capacităților proprii de studiu, noi așteptăm concluzia OMS. Așadar, nu este exclus un vaccin anume - singura condiție este ca acesta să fie aprobat de OMS”.

„Președinția face presiuni asupra organelor guvernamentale să nu înregistreze „Sputnik V”. Unii consilieri prezidențiali au făcut acest lucru”, a afirmat fostul președinte Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM), în emisiunea sa live săptămânală din 26 februarie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Igor Dodon a spus că Maia Sandu l-a „devorat” pe Filat, apoi pe Năstase
Dodon: Sandu împiedică înregistrarea vaccinului „Sputnik V”
Tagurile:
Președinție, Sputnik, Maia Sandu

Știrile Zilei