17:15 21 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.69
  • USD18.00
  • RUB0.24
  • RON4.40
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
4210

Bașcanul Găgăuziei a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova. Au fost abordate subiecte legate de situația social-economică actuală și prioritățile autorităților Autonomiei Găgăuze.

CHIȘINĂU, 2 mart - Sputnik. Situația social-economică, evoluția situației epidemice și amenințările derivate, precum și prioritățile autorităților Autonomiei Găgăuzia pentru 2021 au fost teme de discuție în cadrul întrevederii bașcanului Irina Vlah cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasențov.

Bașcanul a reiterat interesul autorităților Autonomiei privind atragerea investiților din partea companiilor rusești în zonele industriale ale regiunii. În context, ea a menționat oportunitățile oferite de platformele din orașele Comrat, Ceadîr-Lunga și Vulcănești.

Totodată a fost abordat subiectul reabilitării monumentului Bătăliei de la Cahul din orașul Vulcănești cu suportul Federației Ruse.

Irina Vlah i-a mulțumit oficialului pentru suportul acordat sistemului medical al Găgăuziei în contextul combaterii epidemiei COVID-19 și asistența în livrarea unor loturi de echipamente medicale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

„O mare greșeală!” - Ce-i reproșează Irina Vlah Maiei Sandu
Tagurile:
Irina Vlah, Autonomia găgăuză, Găgăuzia

Știrile Zilei