01:54 22 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.64
  • USD18.02
  • RUB0.24
  • RON4.39
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
124 0 0

Deputatul Sergiu Sîrbu a sesizat Autoritatea Națională de Integritate să verifice dacă președintele Maia Sandu este implicată în conflict de interese.

CHIȘINĂU, 2 mart - Sputnik. Deputatul Platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu o bănuiește pe Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, că s-ar afla într-un conflict de interese.

Este vorba despre dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, subiect discutat la ultima ședință a Consiliului Suprem de Securitate, la care Sîrbu nu a avut acces.

În context, deputatul a sesizat Agenția Națională pentru Integritate să verifice dacă Maia Sandu, dar și consilierul acesteia, Veaceslav Negruța, s-ar afla în acest conflict de interese. 

„Președintele Maia Sandu și consilierul său Veaceslav Negruța au avut un rol activ în procesul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, pe vremea când erau miniștri în Guvernul Leancă. În prezent, ambii fac parte din Consiliul Suprem de Securitate și au participat la ședința la care au fost prezentate detalii din acest dosar. Mie însă mi-a fost interzis accesul la acea ședință, deși sunt șeful Comisiei parlamentare pentru Securitate și membru din oficiu al CSS, pe motiv că aș fi implicat în conflict de interese. Pentru că așa au decis, de la sine putere, Maia Sandu și Veaceslav Negruța”, a scris deputatul într-o postare pe Facebook.

Amintim că, vineri, 26 februarie, lui Sergiu Sîrbu, președinte al Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare și ordine publică și membru din oficiu al Consiliului Suprem de Securitate, nu i s-a permis accesul la ședința CSM. Maia Sandu a dispus ca acestuia să-i fie interzis accesul, decizia fiind justificată prin faptul că Sergiu Sîrbu ar avea un conflict de interese. Unul dintre subiectele de pe agenda Consiliului viza audieri pe marginea dosarului concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Maia Sandu, Sergiu Sîrbu, Bani, ANI

Știrile Zilei