00:05 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
74710

Partidul Socialiștilor a anunță că joi se va Executivul Politic al formațiunii, care va decide "planul de acțiuni pentru salvarea țării din haosul politic, sanitar, social și economic în care se află".

CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Într-un comunicat de presă, PSRM anunță că "constată cu îngrijorare faptul că, pe zi ce trece, criza politică se adâncește, asta în condițiile în care aceasta se suprapune peste o creștere dramatică a crizei pandemice".

Socialiștii afirmă că această situația de criză a fost provocată de către președintele Maia Sandu.

"Blocajul instituțional creat de criza politică generată de Președinție, lipsa unui guvern funcțional, preocuparea unor conducători ai statului pentru interese electorale, fac ca țara să se afunde într-un haos în care vedem tot mai mulți oameni bolnavi, avem creșteri alarmante ale deceselor, blocaje economice și sociale, riscăm din nou să intrăm în lockdown. Toate acestea sunt generate de iresponsabilitatea unor politicieni și de unii conducători de instituții, care refuză dialogul și refuză să pună pe primul plan nevoile urgente ale cetățenilor și siguranța lor", afirmă socialiștii în comunicatul lor de presă.

Partidul Socialiștilor contată că administrația prezidențială refuză dialogul cu partidele politice din Parlament.

"PSRM constată cu regret că Președinția continuă să refuze dialogul propus de mai multe partide politice din Parlament, refuză în continuare să se conformeze Constituției și să pună în aplicare hotărârile Curții Constituționale. Acest comportament este unul care întrunește elemente clare de uzurpare a puterii de stat, atât dacă sunt privite prin prisma răspunderii penale, cât și prin cea politică", declară socialiștii.

În final socialiștii amintesc că, dat fiind "agravarea situației în țară și refuzul Președinției de a merge la dialog, PSRM va întruni joi Executivul Politic, unde urmează să fie decis planul de acțiuni pentru salvarea țării din haosul politic, sanitar, social și economic în care se află".

După ședința Executivul Politic de joi, socialiștii vor anunța acțiunile la care vor recurge.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
cauză penală, răspundere, Maia Sandu, socialiști

Știrile Zilei