21:44 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
122 0 0

Șeful statului a relatat care au fost chestiunile abordate în cadrul discuției cu cancelarul Germaniei Angele Merkel.

CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a discutat cu cancelarul Germaniei Angela Merkel probleme ce țin de pandemia COVID-19, vaccinarea împotriva coronavirusului, dar și criza politică din țară.

Sandu a scris pe pagina sa de Facebook că în cadrul convorbirii cu Merkel și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul acordat pe parcursul anului 2020 în lupta cu pandemia și pentru contribuția generoasă la platforma COVAX, prin intermediul căreia țara noastră beneficiază de vaccin gratuit.

”Germania este un partener important de dezvoltare pentru Republica Moldova și ne dorim intensificarea dialogului politic, precum și consolidarea relațiilor economice. Am discutat despre situația epidemiologică din țara noastră, dar și despre experiența Germaniei în oprirea răspândirii infecției și în aplicarea măsurilor de susținere a economiei în criză. Am făcut un schimb de opinii referitor la procesul de relansare a economiei în perioada post-Covid”, a menționat președintele.

Șeful statului a precizat că a discutat cu cancelarul german și criza politică din Republica Moldova.

”Doamna Merkel m-a asigurat că va urmări cu atenție evoluțiile în Republica Moldova și că Germania va susține în continuare eforturile oamenilor de construire a unei societăți democratice și drepte”, a afirmat Sandu.

Președintele a mai menționat că în cadrul discuției părțile au convenit să munceascî pentru consolidarea relațiilor moldo-germane, mai ales în ce privește agenda europeană a țării și reformele anti-corupție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce spune cel mai mare jurnalist român despre Maia Sandu
Tagurile:
Angela Merkel, discuție, Maia Sandu

Știrile Zilei