00:56 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
44721

Președintele PSRM nu exclude că în Parlament s-ar putea găsi 67 de voturi pentru a o suspenda din funcția de președinte pe Maia Sandu, dar afirmă că nu și-ar dori să se ajungă la această situație și că blocajul constituțional va fi depășit în alt mod.

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik.Igor Dodon a declarat la un post privat de televiziune că pentru depășirea blocajului constituțional se ia în calcul posibilitatea de suspendare a președintelui Maia Sandu, pentru care sunt necesare 67 de voturi. 

„Se ia în calcul această variantă, dar există mai multe posibilități de a depăși blocajul constituțional. Există posibilitatea de a interpreta la Curtea Constituțională, există posibilitatea de a implica partenerii externi - Comisia de la Veneția. Sper foarte mult să nu ajungem la suspendarea președinședintelui”, a spus liderul socialiștilor.

El a fost întrebat de moderatorul emisiunii dacă se va ajunge la referendum în cazul în care președintele va fi suspendat prin vot.

„Competențele președintelui până la referendum sunt delegate la speakerul Parlamentului. Se poate să nu ajungem la referendum. Vă asigur că nu se ajunge la referendum, pentru că revenim iarăși la același blocaj și cheltuim bani. Voi face tot posibilul pentru a suspenda din funcție președintele”, a mai spus Dodon fără a oferi și precizări în acest sens.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce spune Igor Dodon despre alegerile parlamentare anticipate
Tagurile:
Igor Dodon

Știrile Zilei