09:54 18 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (86)
119 0 0

Igor Dodon a discutat cu ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnețov, agenda relațiilor moldo-ruse și situația politică de la Chișinău. Liderul socialiștilor a subliniat că statul ar trebui să procure și vaccinul „Sputnik V” din banii alocați de la Buget.

CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Liderul socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, a avut luni, 15 martie, o întrevedere de lucru cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.

„Am discutat diverse chestiuni cu privire la dezvoltarea relațiilor bilaterale și agenda politică actuală din țara noastră”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Liderul socialiștilor a apreciat că din fondurile bugetare alocate pentru cumpărarea vaccinurilor ar trebui să fie cumpărat și vaccinul rusesc „Sputnik V”, care, potrivit lui, este așteptat de moldoveni.

Totodată, „în mod separat, am vorbit despre decizia Guvernului Republicii Moldova de a aloca mijloace financiare pentru achiziția vaccinurilor împotriva coronavirusului, printre care trebuie să fie și vaccinul rusesc „Sputnik V”, deoarece locuitorii Moldovei îl așteaptă demult”, a informat liderul PSRM.

În opinia sa, este necesară „urgentarea tuturor procedurilor formale pentru inițierea vaccinării populației”.

Precizăm că vaccinarea împotriva COVID-19 a fost începută în Republica Moldova pe 2 martie. Campania de imunizare va avea trei etape. În prima etapă vor fi imunizați lucrătorii din domeniul medical și personalul/ beneficiarii din cadrul serviciilor de asistență socială.  Etapa a doua prevede vaccinarea adulților cu vârsta mai mare de 60 ani, persoanelor cu comorbidități,  angajaților structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorilor sistemului penitenciar. În etapa a treia va fi imunizată populația generală, indiferent de vârstă, care nu a fost inclusă în primele etape.

Autoritățile își propun, într-o etapă finală, vaccinarea a 70% din populația Republicii Moldova împotriva noului coronavirus.

Vaccinul Sputnik V

Vaccinul rusesc "Sputnik V" este primul preparat din lume destinat prevenirii COVID-19, dezvoltat pe baza unei platforme vectoriale bine studiate de adenovirus uman de către specialiști de la Centrul Național Gamalei cu sprijinul Fondului rus de investiții directe.

Ministerul Sănătății al Federației Ruse l-a aprobat la începutul lunii august. În decembrie, cetățenii ruși au început să fie vaccinați cu acest preparat.

"Sputnik V" a fost deja înregistrat în Argentina, Bolivia, Serbia, Ungaria, Algeria, Palestina, Emiratele Arabe Unite, Venezuela, Paraguay, Turkmenistan și Belarus, Iran și alte țări. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Vaccinul Sputnik V: știri de ultimă oră (86)

Tematic

Dodon avertizează despre pericolul unui lockdown total
Atașați militari din 50 de țări s-au vaccinat cu ”Sputnik V”
Va procura Moldova vaccinul rusesc „Sputnik V”? Ce spune Maia Sandu
Tagurile:
Rusia, ambasador, Igor Dodon

Știrile Zilei