21:05 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
123 0 0

Parlamentul a votat pentru ridicarea imunității deputatului Partidului ”Șor” Petru Jardan. Acesta a declarat că nu se consideră vinovat.

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a venit astăzi în Parlament pentru a cere ridicarea imunității celor doi deputați ai Partidului ”Șor” Denis Ulanov și Petru Jardan. Stoianoglo a declarat că procurorii au suficiente probe în privința celor doi parlamentari.  

"Comisia juridică a acceptat cererea procurorului general pentru ridicarea imunității a lui Petru Jardan. Raportul a fost trimis Biroului permanent", a declarat Vasile Bolea, președintele Comisiei parlamentare juridice. 

Astfel, majoritatea deputaților au votat pentru ridicarea imunității deputatului Partidului ”Șor” Petru Jardan. 

"Cu 68 de voturi proiectul este aprobat", a anunțat Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului. 

Înainte ca deputații să voteze, Petru Jardan și-a cerut scuze de la membrii familiei sale pentru că sunt puși să treacă prin astfel de momente. 

"Să nu facem presiune pe structurile abilitate fiindcă adevărul oricum va triumfa. Nu arăt cu degetul la nimeni, dar vă îndemn să lăsați ambițiile și PR-ul politic. Să facem munca așa cum trebuie. Nu vă cer mila, votați cum doriți. Nu mă ascund după imunitatea parlamentară", a precizat Petru Jardan

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” a calificat drept neîntemeiată solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunității parlamentare a deputaților Denis Ulanov și Petru Jardan. În acest condiții, deputații „Pentru Moldova” au spus că nu vor vota pentru ridicarea imunității celor doi deputați ”Șor”. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Procurorul general a venit în Parlament: Avem probe concludente
Ce urmează dacă Guvernul Grosu nu va primi vot de încredere în Parlament?
Tagurile:
ședință parlament, Deputați, procuror

Știrile Zilei