11:58 25 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.49
  • USD17.99
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
127 0 0

După ce a rămas fără imunitate parlamentară, deputatul Partidului "Șor" Petru Jardan a mers la audieri. Acesta a plecat de la Parlament însoțit de procurorul Victor Munteanu.

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. În această după-amiază, 68 de deputați au votat pentru ridicarea imunității parlamentare deputatului Partidului "Șor" Petru Jardan. Asta a cerut procurorul general, Alexandr Stoianoglo, potrivit căruia Jardan este cercetat pentru abuz în serviciu, în cadrul unui dosar care vizează Aeroportul Internațional Chișinău. 

Acum câteva clipe, Petru Jardan a fost dus la audieri, fără însă să facă declarații pentru presă. Înainte ca deputații să voteze, Petru Jardan și-a cerut scuze de la membrii familiei sale pentru că sunt puși să treacă prin astfel de momente. 

"Să nu facem presiune pe structurile abilitate fiindcă adevărul oricum va triumfa. Nu arăt cu degetul la nimeni, dar vă îndemn să lăsați ambițiile și PR-ul politic. Să facem munca așa cum trebuie. Nu vă cer mila, votați cum doriți. Nu mă ascund după imunitatea parlamentară", a precizat Petru Jardan.

De precizat că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a venit astăzi în Parlament pentru a cere ridicarea imunității celor doi deputați ai Partidului ”Șor” Denis Ulanov și Petru Jardan. Stoianoglo a declarat că procurorii au suficiente probe în privința celor doi parlamentari. Primul care a rămas fără imunitate parlamentară a fost Petru Jardan. În aceste momente se examinează cererea în privința lui Denis Ulanov. 

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” a calificat drept neîntemeiată solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, și a spus că nu va vota pentru ridicarea imunității celor doi deputați ”Șor”. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Deputatul Petru Jardan, fără imunitate parlamentară
Jardan: Trebuia să asigur funcționalitatea aeroportului
Tagurile:
audieri, Jardan

Știrile Zilei