22:09 24 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
220 0 0

Acum câteva clipe, deputatul Petru Jardan a fost reținut de procurorii anticorupție. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Deputatul Partidului "Șor" Petru Jardan a fost reținut de procurorii anticorupție pentru 72 de ore. Acesta a fost escortat la sediul Centrului Național Anticorupție, iar în aceste clipe este interogat de oamenii legii. De precizat că astăzi 68 de deputați au votat pentru ridicarea imunității parlamentare deputatului Partidului "Șor" Petru Jardan.

Asta a cerut procurorul general, Alexandr Stoianoglo, potrivit căruia Jardan este cercetat pentru abuz în serviciu, în cadrul unui dosar care vizează Aeroportul Internațional Chișinău. Înainte ca deputații să voteze, Petru Jardan și-a cerut scuze de la membrii familiei sale pentru că sunt puși să treacă prin astfel de momente și a respins învinuirile procurorilor. 

De precizat că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a venit astăzi în Parlament pentru a cere ridicarea imunității celor doi deputați ai Partidului ”Șor” Denis Ulanov și Petru Jardan. Stoianoglo a declarat că procurorii au suficiente probe în privința celor doi parlamentari. Primul care a rămas fără imunitate parlamentară a fost Petru Jardan. În aceste momente se examinează cererea în privința lui Denis Ulanov. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Petru Jardan a fost dus la audieri după ce a rămas fără imunitate
Deputatul Petru Jardan, fără imunitate parlamentară
Tagurile:
procurori, reținut, Petru Jardan

Știrile Zilei