14:21 12 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
8910

Este vital să luptăm împotriva coronavirusului, însă este inadmisibil să discutăm despre un „lockdown” total. Asta susține ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc, a scris pe pagina sa de Facebook că ieri se împlinesc exact trei luni de când a preluat această funcție. Golovatiuc spune că a evaluat situația Republicii Moldova, în contextul în care țara noastră este afectată de o criză profundă provocată de COVID-19. 

Președintele rus Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Дружинин
"Pandemia, care înregistrează zilnic recorduri atât prin numărul de cazuri, cât și prin numărul de decese, nu este întâmplător plasată pe primul loc. Și nu doar din cauza că mor oameni, ci pentru că lupta împotriva ei a condus la probleme în economie și, în rezultat, la probleme sociale", subliniază Golovatiuc. 

Golovatiuc mai spune că lupta împotriva răspândirii COVID-19 a dus la reducerea volumului de activități în aproape toate domeniile și sectoarele economiei - industrie, transport, investiții, construcții și export. Principala soluție, spune Golovatiuc este vaccinarea masivă a populației, iar cetățenii să poate alege cu care vaccina să se imunizeze. În același timp, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă este de părere că „lockdown” total  țară este inadmisibil la această etapă. 

"Noi ținem minte ce lovitură au dat asupra economiei și, respectiv, asupra bugetului măsurile restrictive de acum un an. Însă atunci, toate erau noi pentru guvern, iar acum, avem deja experiență – și internă, și internațională. Ar trebui să îmbinăm măsurile de combatere a virusului cu cele de susținere multilaterală a afacerilor", a precizat Golovatiuc.

De la începutul pandemiei, în țară s-au înregistrat 215 034 de cazuri de infectare cu COVID-19. Până acum, 188 363 de persoane au fost tratate de coronavirus, iar 4 559 au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Moldova: Creștere dramatică a numărului deceselor de COVID - 19
Număr record de apeluri la 112 privind suspecții la COVID-19
Tagurile:
virus, pandemie, COVID-19

Știrile Zilei