22:47 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
1373 0 0

Investigațiile în cazul deputaților lipsiți ieri de imunitate parlamentară continuă. DEnis Ulanov va fi audiat astăzi de procurorii anticorupție

CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Acțiunile de urmărire penală în cazul deputaților Șor lipsiți de imunitate parlamentară vor continua. Astăzi, 23 martie, deputatul Denis Ulanov urmează să fie audiat la Procuratura Anticorupție.

Acesta este vizat în dosarul ”frauda bancară”, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. Totodată, deputatul Petru Jardan a fost recunoscut și audiat de Procuratura Anticorupție, în calitate de bănuit de ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionării.

Tot ieri, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul deputatului, dar și în biroul său de serviciu de la sediul Companiei ”Avia Invest”, al cărei administrator a fost.

Cei doi deputați au fost reținuți ieri preventiv pentru 72 de ore, după ce, la cererea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Și deputatul Denis Ulanov a rămas fără imunitate parlamentară
Petru Jardan a fost dus la audieri după ce a rămas fără imunitate
Petru Jardan a fost reținut pentru 72 de ore de procurorii anticorupție
Tagurile:
reținerea unui fost demnitar, reținere suspecți, Reținere

Știrile Zilei