00:07 25 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.98
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
410 0 0

Deputatul PAS Mihai Popșoi a fost propus în funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene în Guvernul Grosu, exact ca și anterior în echipa Nataliei Gavrilița.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Mihai Popșoi are vârsta de 33 de ani. El a absolvit Liceul „Ștefan Vodă” din Vadul lui Vodă în 2006, iar ulterior a studiat relații internaționale la Universitatea de Stat din Moldova. A obținut mai multe burse internaționale și și-a continuat studiile în Uniunea Europeană. 

A făcut masteratul în politici publice la Universitatea Centrală Europeană din Budapesta, Ungaria și la Universitatea York din Marea Britanie. După absolvirea masteratului, a urmat un program de doctorat în Studii politice la Universitatea din Milano, Italia. 

În politică a intrat în septembrie 2017, când a fost ales vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate. În data de 24 februarie este ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova în circumscripția electorală numărul 32, care a cuprins suburbiile Chișinăului. În data de 8 iunie 2019 a fost ales vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova.

Este membru al mai multor delegații parlamentare, inclusiv la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Adunarea Parlamentară Euronest și Comitetul Parlamentar de Asociere UE-Moldova. 

Mihai Popșoi este căsătorit din anul 2009 și are un fiu de șapte ani. Conform declarațiilor de avere, Popșoi deține două apartamente în Chișinău și un teren în Vadul lui Vodă. Familia Popșoi deține, de asemenea, o Toyota Corolla din anul 2004 achiziționată în anul 2014.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Deputatul Popșoi, în fața protestatarilor: Moțiune de cenzură împotriva Guvernului - Video
Încă un deputat s-a îmbolnăvit de COVID-19: Cel mai grav e că tu ai adus virusul în casă
Tagurile:
declarație, biografie

Știrile Zilei