19:50 17 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.72
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
496 0 0

Igor Grosu a inițiat discuții cu fracțiunile parlamentare. Acesta s-a întâlnit deja cu membrii Partidului Democrat.

CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Igor Grosu vrea să fie votat și mizează pe voturile Partidului Democrat din Moldova. Precizarea a fost făcută de liderul PDM, Pavel Filip, pe pagina sa de Facebook, după discuțiile cu Igor Grosu, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru.

Встреча Игоря Гросу с представителями Демпартии
Întâlnirea lui Igor Grosu cu reprezentanții PDM

„L-am întrebat desigur în primul rând dacă vrea să fie votat, dacă își ia în serios noul rol și dacă înțelege, la fel ca PDM, necesitatea unui guvern funcțional, care să scoată țara din criză”, scrie Filip.

El mai spune că prioritățile ar trebui să fie gestionarea pandemiei și vaccinarea, grija față de oameni, deblocarea asistenței externe și pregătirea de anticipate. Filip spune că a primit asigurări de la candidatul desemnat că anume acestea sunt prioritățile sale și a echipei propuse. 

„În ciuda modului în care s-a produs această desemnare unilaterală, fără dialog și consultări, vrem să credem declarațiilor premierului desemnat. N-aș vrea să cred că se merge în continuare pe scenariul absurd al anticipatelor în plin război cu pandemia”, a mai spus Pavel Filip. 

În context, liderul PDM a lăsat să se înțeleagă că va susține Guvernul Grosu, motivând că „țara are nevoie de guvern. Orice guvern e mai bun decât niciun guvern”. 

Amintim, cu puțin timp în urmă Igor Grosu a prezentat lista miniștrilor în care se regăsesc aceleași nume propuse de fostul candidat desemnat Natalia Gavrilița. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
candidat comun, Candidat, prim-mistru, Premier

Știrile Zilei