03:28 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
344 0 0

Dacă în Guvernul Gavrilița la funcția de ministru al Agriculturii era propus Ion Luca, în echipa lui Igor Grosu este deja deputatul PAS Vladimir Bolea.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Deputatul PAS Vladimir Bolea face parte din Comisia parlamentară agricultură şi industrie alimentară. El a fost ales deputat în Parlament cu voturile a circa 11 mii de alegători din sectorul Buiucani. Acesta a obținut 41% din voturile celor care s-au prezentat la urnele de vot.

Vladimir Bolea este istoric și jurist de profesie. Anterior, el a activat în calitate de instructor în economie la Școala de Studii Avansate în Jurnalism. Bolea mai este și fondator la „Holboca” SRL. Declarația de avere a candidatului arată că, în 2017-2018, din funcția de director al „Holboca” SRL a obținut doar 33 de mii de lei, alte 3800 – din activități științifice. Venituri mult mai mari declară soția acestuia – peste 222 de mii de lei. Din procesul de divorț, candidatul s-a ales cu 20 de mii de euro, iar din chiria unui autoturism – familia Bolea a câștigat 240 de mii de lei.

Candidatul mai deține un autoturism de model Honda pe care a indicat doar 10 mii de lei. Reprezentantul PAS mai declară că deține 100% din compania deschisă pe teritoriul României SC GFC „Holboaca” SRL. Declarația de avere pentru anul 2020 nu a fost plasată pe site-ul Autorității Naționale de Integritate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Ce spune Vasile Bolea despre crearea Curții de Apel Anticorupție
Emisiunea „Contrapunct”. Invitat:Vasile Bolea
Tagurile:
Guvern, candidat, deputat

Știrile Zilei