23:05 22 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.32
  • USD17.92
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
151 0 0

Ana Revenco este candidatul la funcția de ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Grosu. Lista a fost prezentată public marți. Parlamentarii urmează să examineze componența Guvernului propus, dar și proiectele acestora și să voteze pentru sau împotriva lui.

CHIȘINĂU 23 mart - Sputnik. Ana Revenco, ca și în cazul cabinetului de miniștri prezentat de Natalia Gavrilița, se regăsește pe lista miniștrilor propuși. Ea candidează la funcția de ministrul al Afacerilor Interne.

Revenco este licențiată în relații economice internaționale, deține un masterat în administrarea organizațiilor non-profit și este parte a grupului de experți al Consiliului Europei pentru monitorizarea implementării Convenției Europene împotriva Traficului de Persoane.

În prezent, ea activează în calitate de consilier al președintelui în domeniul apărării și securității naționale și secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Ana Revenco a activat în calitate de director executiv al Centrului Internațional „La Strada” Moldova. În perioada 2012-2015, a fost șefa Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului General de Poliție al Ministerului Afacerilor Interne, iar în anii 2013–2015 a fost responsabilă din partea Inspectoratului General de Poliție pentru organizarea implementării planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană.

Ana Revenco
© Sputnik / Osmatesco
Ana Revenco
 

Este decorată cu distincția președintelui Republicii Moldova „Meritul Civic”.

Precizăm că Igor Grosu a publicat lista miniștrilor pe care-i propune în viitorul guvern. El a informat pe 23 martie Secretariatul Parlamentului că dorește să-și prezinte în fața deputaților echipa guvernamentală și să solicite votul de încredere.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Guvern, prim-ministru, ministru

Știrile Zilei