04:37 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
195 0 0

Parlamentul ar putea decide joi dacă îi va oferi votul de încredere candidatului desemnat de președintele țării, Maia Sandu, la funcția de prim-ministru, Igor Grosu.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Candidatul desemnat de președintele Maia Sandu la funcția de prim-ministru, Igor Grosu, ar putea cere joi, 25 martie, vot de încredere în Parlament.

Despre aceasta a anunțat deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, pe pagina sa de Facebook. 

"Mâine, la ora 16.00, Comisia Juridică va propune plenului Parlamentului proiectul de Hotărâre privind desemnarea lui Igor Grosu în calitate de prim-ministru. Joi, la ora 10.00, va avea loc ședința Parlamentului unde se va decide dacă vom avea Guvern sau nu", a scris Plîngău. 

Amintim că luni Curtea Constituțională a decist asupra constituționalității decretului de desemnare a lui Igor Grosu la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Astfel, decretul de desemnare a lui Igor Grosu la funcția de premier este constituțional. Decizia a fost pronunțată de președintele Curții Constituționale, după ce magistrații au examinat în fond sesizarea socialiștilor privind controlul constituționalității decretului președintelui Maia Sandu prin care l-a desemnat pe Grosu la funcția de premier.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Medic: Moldovenii nu au grijă de sănătatea lor
"Relații complicate". De ce ambasadorul rus trebuie să se întoarcă în SUA
Tagurile:
Guvern, Parlament

Știrile Zilei