21:15 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Politică
Sa primesc un link scurt
245 0 0

Președintele PDM Pavel Filip a ieșit în fața presei împreună cu colegii săi de partid și i-a criticat dur pe șeful statului Maia Sandu și pe președintele PSRM Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Președintele PDM susține că astăzi în Parlament a avut loc un spectacol de prost gust, având în vedere că Igor Grosu nu și-a dorit realmente să fie votat premier. Pavel Filip îi acuză în acest sens pe președintele Maia Sandu și liderul PSRM Igor Dodon, despre care spune că ar urmări doar să câștige dividende politice. 

„Un spectacol cinic și ipocrit, dar pe care trebuie să-l urmărim până la capăt. (...) Modul în care a fost propus acest guvern este aproape de o declarație de război. Ba vrem voturi, ba nu vrem. Rău e că se încalcă Constituția, cu metode vechi, exact cele pe c are le-au criticat în trecut. (...) Doar pentru că ați ieșit ambii în turul doi la prezidențiale nu vă dă drept să faceți acest joc politic pe timp de pandemie. E greu de spus care au fost adevăratele intenții ale acestui exercițiu, dar se creează impresia că PAS-ul și Președinția a făcut totul ca țara să rămână în haos”, a spus Pavel Filip.

Politicianul susține că cetățenii trebuie să fie acum pregătiți de vremuri grele. 

„Ratingul vine și pleacă, ascultați însă ce spun oamenii. Ei zic că „nu vă mai certați atâta”. Nu mai vor nici anticipate, nici Guvern, oamenii vor să trăiască. Dacă nici în situație de criză statul nu poate ajuta - pentru ce mai există acest stat? Costul îl vor resimți cetățenii, care trebuie să știe că de azi sunt pe cont propriu. Susținere și ajutoare nu vor mai fi. Urmează un joc prostesc și ipocrit pe care îl fac acești doi politicieni”, a spus liderul PDM. 

Amintim că ședința Parlamentului în cadrul căreia urma să fie examinată acordarea votului de încredere Guvernului Grosu a fost întreruptă din lipsă de cvorum. Fracțiunea socialiștilor și platforma Pentru Moldova au declarat că nu vor participa la examinarea acestui subiect, dar vor reveni în sală pentru a examinarea altor subiecte incluse pe ordinea de zi. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Grosu nu vrea să fie votat: Ce le-a spus deputaților PPDA
Tagurile:
Pavel Filip, Partidul Democrat, Parlament

Știrile Zilei