13:12 20 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.22
  • USD17.78
  • RUB0.24
  • RON4.31
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
69 0 0

Andrian Candu a criticat dur modul în care s-au comportat astăzi formațiunile parlamentare, în contextul tentativei de instalare a unui nou guvern.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Deputatul Andrian Candu, președintele „Pro Moldova”, a declarat la un briefing că „ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă astăzi în Parlament este o comedie absurdă și o bătaie de joc de țară”.

El i-a criticat pe deputații socialiști, pe cei din „Pentru Moldova” și „Șor”, care au părăsit sala de ședințe plenare, lăsând Parlamentul fără cvorum pentru audierea candidatului la funcția de premier Igor Grosu.

De asemenea, el i-a taxat aspru și pe deputații din PAS, inclusiv pe Igor Grosu care, în opinia sa, „mimează o tentativă de instalare a unui guvern”.   

„Aceste două tabere nu fac altceva decât un joc politic în interes propriu. Ceea ce fac ei este un genocid împotriva poporului”, a declarat Andrian Candu.  

Mai mult, Andrian Candu a spus că ar fi auzit „că au fost și înțelegeri” ca deputații socialiști să iasă din ședința Parlamentului.

Candu a afirmat că „interesul politic al unora a prevalat” într-o situație în care societatea traversează o criză fără precedent –„oamenii mor din cauza pandemiei, oamenii își pierd locurile de muncă”.

Președintele „Pro Moldova” a spus că deține informații că spitalele nu mai au fonduri și dotări pentru a face față fluxului sporit de pacienți cu COVID-19, iar suportul extern lipsește.

Întrebat ce se poate întâmpla, din punct de vedere constituțional, după tentativa de astăzi de instalare a unui guvern, Candu a răspuns, între altele, că „astăzi mor oamenii, iar noi vorbim despre sesizări la Curtea Constituțională”.

„Pro Moldova” deține 7 mandate în Parlament. Acest grup parlamentar a fost creat de deputații desprinși din Partidul Democrat (PDM), după conflictele interne din formațiune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Transmisiune în direct de la şedinţa Parlamentului: Va fi oare confirmat guvernul Grosu
Ultima oră: Socialiștii nu vor vota pentru Guvernul Grosu
Deputații din „Pentru Moldova” și Partidul „ȘOR” nu vor vota pentru Guvernul Grosu
Tagurile:
briefing, Andrian Candu

Știrile Zilei