00:46 25 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.49
  • USD17.99
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
279 0 0

Președintele fracțiunii socialiștilor din Parlamentul Republicii Moldova a venit în plen cu o informare amplă despre modul în care poate avea loc procesul de dizolvare a Parlamentului în condițiile actuale.

CHIȘINĂU, 25 mart - Sputnik. Dizolvarea Parlamentului poate fi operată doar dacă inactivitatea îi este imputabilă Parlamentului, nu și dacă îi este imputabilă altor autorități publice și actori politici. Precizarea a fost făcută în plenul Parlamentului de liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță. 

„Aceste principii constituționale sunt expres statuate în opiniile Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept de la Veneția. Cu titlu de clauză de impediment justificator, menționăm că, în cazul în care candidatul majorității va fi în imposibilitate de a deține respectivul statut, în caz de renunțare și/sau alte situații de forță majoră, majoritatea parlamentară va identifica și va prezenta în regim prioritar un alt candidat la funcția de prim-ministru”, a declarat Furculița. 

În context, Furculiță anunță că majoritatea parlamentară formalizată invită la dialog în vederea aprobării unor decizii care au suport constituțional.

Majoritatea parlamentară formalizată, anunțată prin declarația privind constituirea majorității parlamentare în vederea susținerii candidaturii pentru funcția de prim-ministru, în componența nominală a 53 de deputați, reiterează suportul pentru Vladimir Golovatiuc, candidatul majorității. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Greceanîi: Parlamentul nu va reveni la chestiunea învestirii Guvernului Grosu
Tagurile:
Parlament

Știrile Zilei