17:28 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
112 0 0

Președintele țării, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnețov, despre situația epidemiologică.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Cei doi oficiali au discutat despre situația epidemiologică și evoluțiile din țara noastră. Șeful statului susține că subiectul prioritar este acum asigurarea accesului la vaccin eficient de cât mai multe tipuri pentru cetățenii.

Despre întrevederea cu Oleg Vasnețov, ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Maia Sandu a scris pe pagina sa de Facebook. 

"Am accentuat, din nou, ca și în celelalte discuții avute, că ne dorim să obținem ajutor din partea Federației Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul ”Sputnik V”, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare. Cu cât mai repede asigurăm accesul populației la vaccin anti-COVID-19, cu atât mai repede avem șansa să revenim la normalitate și să salvăm viețile celor dragi", a precizat Maia Sandu. 

Maia Sandu a discutat cu Oleg Vasnețov, ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova
Maia Sandu a discutat cu Oleg Vasnețov, ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova

Totodată, Maia Sandu a discutat și cu directorul general al Uniunii Industrial-Financiare Ruse, Stanislav Pughinskii, și cu Reprezentantul comercial al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Vladislav Darvai, despre intensificarea relațiilor comercial-economice dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

"Avem multe subiecte pe agendă și noi depunem eforturi pentru a rezolva împreună problemele cetățenilor moldoveni", a precizat Sandu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Dodon: Sper ca prima partidă de "Sputnik V" să ajungă până la sfârșitul lui martie
Ministerul Sănătății, despre probabilitatea importării vaccinului rusesc „Sputnik V”
Tagurile:
vaccin, coronavirus, COVID-19

Știrile Zilei