07:37 25 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.49
  • USD17.99
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
756 0 0

Igor Dodon susține că Vladimir Golovatiuc are o echipă și un program de guvernare, iar acum decizia rămâne pe seama Maiei Sandu să numească acest Guvern.

CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. Liderul PSRM, Igor Dodon, susține că Vladimir Golovatiuc, înaintat de majoritatea parlamentară la funcția de premier, are șanse să conducă un Legislativ.

"Noi suntem gata cu componența Guvernului, cu proiectul de program al acestui Guvern, iar dacă Maia Sandu semnează astăzi acest decret, dacă întâmplător o să-i ajungă înțelepciune, atunci acest Guvern va fi votat săptămâna viitoare în Parlament și va obține 51 de voturi și de atunci se va începe munca și stabilizarea situației. Cu regret, cred că Maia Sandu nu va înțelege, ambițiile sunt prea mari. Va bloca în continuare situația care va duce la haos total", a spus Dodon.

Liderul socialiștilor mai spune că, în cazul în care totuși președintele țării, Maia Sandu, va semna decretul de numire a Guvernului Golocatiuc, șeful statului va avea doar de câștigat. 

"Stimată doamnă președinte, nu trebuie să vă temeți. Este responsabilitatea mare pentru noi și Guvern și toate atribuțiile vor fi la Guvern. Eu să fi fost în locul dumneavoastră, semnam. Situația este dificilă. Riscul este al nostru. Dumneavoastră stați pe cal alb și ne criticați. Când e Guvernul nostru - e toxic, dar când e Grosu, nu este. Standarde duble din partea președintelui țării", a declarat Igor Dodon, liderul PSRM. 

Liderul PSRM a reiterat că socialiștii nu vor accepta declanșarea alegerilor anticipate, în condițiile în care țara se confruntă cu o criză pandemică și cetățenii nu sunt vaccinați împotriva COVID-19. În același timp, chiar dacă Guvernul Golovatiuc nu va fi învestit, socialiștii anunță că vor avea alte priorități.

"Dacă Guvernul nu va fi învestit, mă voi implica personal să aducem vaccinuri, voi solicita de la deputați PSRM să facă rectificări la bugetul de stat ca să fie realocate resurselor pentru acoperirea necesităților în lupta cu pandemia, să ajutăm păturile social-vulnerabile, impuls mediului de afaceri. Avem bani în rezervele de stat, dar nu-i folosim, Ei trebuie investiți în economie", a mai spus Dodon.

Liderul PSRM a mai anunțat că săptămâna viitoare va merge la Moscova și va încerca să aducă vaccinuri. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Dodon: Nu sunt circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului
Dodon: Suntem gata să votăm pentru candidatul propus constituțional
Tagurile:
guvern, Igor Dodon, Vladimir Golovatiuc

Știrile Zilei