06:13 14 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.50
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
171 0 0

Liderul platformei „PRO Moldova”, Adrian Candu, a declarat că în prezent nu sunt motive de dizolvare a Parlamentului. Mai mult, el a precizat că a mers la consultări doar din respect pentru instituția prezidențială.

CHIȘINĂU 26 mart - Sputnik. Au demarat consultările șefului statului cu fracțiunile și grupurile parlamentare. Primii la discuții au mers cei de la „PRO Moldova”. Liderul platformei a declarat că nu există motive de a dizolva Parlamentul și că în prezent este nevoie de un Guvern care să redreseze situația epidemică din țară. 

„Am înmânat argumentele noastre doamnei Sandu privind lipsa circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului. Chiar dacă se va ajunge la alegeri anticipate, pe perioada asta de șase luni trebuie învestit un guvern anti-criză, care să se axeze pe rezolvarea problemelor stringente”, a declarat Adrian Candu.

Candu s-a referit și la faptul că desemnările pe care le-a făcut Maia Sandu pentru funcția de prim-ministru au fost de fapt „o mimare”. 

„Cred că vă aduceți foarte bine aminte când doamna Gavrilița a zis că nu are nevoie de votul nostru. Considerăm că și ieri a fost un spectacol de prost gust din partea PAS, care nu au făcut nimic altceva decât un joc politic”, spus Adrian Candu.

Precizăm că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a invitat astăzi la consultări fracțiunile și grupurile parlamentare pentru a discuta subiectul dizolvării Parlamentului, în ordinea ce urmează. 

13:00 - Partidul „Șor”

13:30 - „Pro Moldova”

14:00 - Partidul Democrat din Moldova

14:30 - Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”

15:00 - Partidul Acțiune și Solidaritate

15:30 - Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

Totuși, PSRM și grupul „Pentru Moldova” au declarat că nu vor merge astăzi la consultări și au cerut amânarea discuțiilor pentru o altă zi, având în vedere că participă la ședința Parlamentului unde se dezbat mai multe subiecte importante.

Totodată, în acest context, vineri, Parlamentul a adoptat o declarație prin care-și declară dezacordul în privința dizolvării Legislativului. Declarația a fost adoptată cu votul a 54 de deputați ai majorității parlamentare formate din socialiști și cei din Platforma „Pentru Moldova” din care face parte și Partidul „ȘOR”.

Potrivit deputatului PSRM Vasile Bolea, respectiva declarație va fi adusă la cunoștința președintelui Maia Sandu și, totodată, aceasta va fi informată că formațiunile parlamentare sunt dispuse să poarte consultări pentru instalarea unui nou guvern.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
președinte, deputați, consultări

Știrile Zilei