02:19 17 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.72
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Politică
Sa primesc un link scurt
142 0 0

Sesizarea Maiei Sandu prin care solicită Curții Constituționale să constate circumstanțele de dizolvare a parlamentului va fi examinată pe 15 aprilie.

CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Curtea Constituțională va examina sesizarea privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului pe 15 aprilie 2021, cu începere de la ora 10:00.

Sesizarea a fost depusă la Înalta Curte de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după consultările cu fracțiunile și grupurile parlamentare din 29 martie. Președintele spune că este de competența CC de a constata aceste circumstanțe. 

„Dacă CC va spune că există circumstanțe, voi dizolva parlamentul și vom merge la judecata oamenilor”, a declarat Sandu. 

Președintele este de părere că există toate circumstanțele pentru ca actualul parlament să fie dizolvat. În context, Sandu a precizat că Legislativul a eșuat în alegerea unui Guvern, din două încercări și au trecut 45 de zile de la prima solicitare, iar de la demisia fostului prim-ministru Ion Chicu - mai bine de trei luni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
Maia Sandu, CC, Sesizare

Știrile Zilei