17:11 23 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.68
  • USD17.99
  • RUB0.24
  • RON4.40
  • UAH0.64
Politică
Sa primesc un link scurt
151 0 0

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a făcut declarații de presă după ședința Comisiei pentru Situații de Urgență cu privire la starea de urgență.

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. Premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că interdicția de a efectua plimbări în parcuri, păduri și zone de agrement a fost anulată. Astfel, se permit ieșirile în aceste zone, însă grupurile trebuie să nu fie mai mari de trei persoane. 

"Vin cu scuze în fața cetățenilor cu privire la deciziile luate anterior. S-a anulat punctul care prevedea interzicerea plimbărilor în parcuri și păduri. A fost substituit cu următoarea redacție: Se interzice aflarea în spațiile public în grupuri mai mari de trei persoane, cu excepția membrilor familiei", a declarat Aureliu Ciocoi, premierul interimar. 

Din 1 aprilie 2021, în Republica Moldova este în vigoare regimul stării de urgență. Parlamentul a adoptat decizia pe 31 martie, la solicitarea Guvernului interimar, care a propus aplicarea acestei măsuri din cauza răspândirii alarmante a noului coronavirus. Potrivit documentului adoptat, starea de urgență este introdusă pentru 60 de zile, din 1 aprilie până pe 30 mai.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Comitetul Național Olimpic la 30 de ani: Cu ce mesaj a venit președintele CIO
Presa: CIO ar putea reduce darstic numărul de sportivi ruși admiși la Rio 2016
Tagurile:
stare de urgență, declarații, Aureliu Ciocoi

Știrile Zilei